Hoeveel koffie drinken Nederlanders gemiddeld per dag?

Koffie is de meest gedronken warme drank ter wereld. Veel mensen zweren bij het 'zwarte goud' en denken niet te kunnen functioneren zonder dat ze een paar kopjes koffie hebben gedronken. In Nederland drinken we gemiddeld zo'n 3,2 koppen koffie per dag.

 

Hoeveel koffie drinken ze in andere landen?

Scandinaviërs hebben de hoogste koffieconsumptie ter wereld. Koplopers zijn de Finnen met gemiddeld 5,4 koppen koffie per dag. In de Benelux is dat wel wat minder. In Nederland drinken we dus 3,2 koppen koffie per dag, in Belgie en Luxemburg gemiddeld 3,8 koppen per dag. In Duitsland drinken ze 3,1 kopjes per dag. In Engeland en Oost Europa wordt met ongeveer 1,5 kopje gemiddeld per dag het minste koffie gedronken. Over het algemeen is het gemiddelde hoeveelheid koffie 2,2 kopjes per dag.

Wie drinken meer koffie, mannen of vrouwen?

Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, maar over het algemeen drinken mannen meer koffie dan vrouwen. Vanwege de aanhoudende twijfels over de gezondheid van veel koffie gaan steeds meer vrouwen (maar ook mannen) over op alternatieven zoals thee.

Hoveel koffie drinken is gezond?

Over of koffie gezond is bestaan veel tegenstrijdige berichten. Er zijn onderzoeken die aangeven dat 2 tot 3 kopjes koffie zouden helpen tegen jicht, diabetes en zelfs vormen van kanker. Andere onderzoeken geven juist weer aan dat koffie zou leiden tot een te hoog cholesterolgehalte. Over het algemeen kan worden aangehouden dat je niet meer dan 5 koppen koffie per dag zou moeten drinken.

Bekijk naast de gemiddelde hoeveelheid koffie ook:
Gemiddelde hypotheek
Gemiddelde hartslag
Gemiddeld BMI
Gemiddeld drankgebruik per land