Wat is het gemiddelde gewicht van een baby bij geboorte?

We gaan bij het gemiddelde gewicht van een baby uit van een baby die wordt geboren na een normale zwangerschapsduur. Bij een geboorte na 9 maanden ligt het gemiddelde gewicht van een baby tussen de 2500 en 4500 gram. Het gewicht van een gemiddelde baby is ongeveer 3500 gram.

 

 

Is er verschil in het gemiddelde gewicht van jongetjes en meisjes?

Ja, jongens zijn doorgaans gemiddeld 120 gram zwaarder dan meisjes. Het gemiddelde gewicht van een jongetje is ongeveer 3410 gram en het gemiddelde gewicht van een meisje ongeveer 3290 gram.

Is het gemiddelde gewicht van een 2e kind zwaarder?

Ja, het gemiddelde gewicht van een tweede kindje is vaak hoger dan het eerste kind. Je kunt er van uitgaan dat een tweede baby gemiddeld vaak 200 gram zwaarder is als de eerste baby. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen waarbij de eerste baby zwaarder is dan de eerste baby.

Wat is het gemiddelde gewicht van baby’s in andere landen?

Er is wel degelijk verschil in het gemiddelde gewicht van baby’s in de verschillende landen. Daarbij speelt voornamelijk het postuur of de bouw van de personen uit een bepaalde regio heel erg mee. Zo is het gemiddelde gewicht van een baby in bijvoorbeeld Aziatische landen vaak een stuk lager dan in Nederland. Dit komt doordat Aziaten vaak zelf ook veel kleiner zijn dan bijvoorbeeld Nederlandse vrouwen. 

Wat was het gewicht van de zwaarste baby ooit?

De zwaarste baby ooit werd in 1955 in het Italiaanse Aversa geboren en had een gewicht van maarliefst 10.226 gram.

 

Bekijk naast het gemiddelde gewicht van een baby ook:
Gemiddelde lengte baby bij geboorte
Gemiddelde gewicht kind