Hoelang duurt een huwelijk gemiddeld?

Iedereen die gaat trouwen hoopt dat het huwelijk zal standhouden tot de dood elkaar scheidt. Helaas strandt tegenwoordig 1 op de 3 huwelijken voortijdig. De gemiddelde duur van een huwelijk bij een scheiding in Nederland is 14 jaar.

 

Hoeveel huwelijken duren slechts 1 jaar?

Je zou toch zeggen dat mensen er goed over na hebben gedacht als ze gaan trouwen. Maar toch loopt 1 op de 400 huwelijken toch al binnen één jaar op de klippen.

Hoe lang duurde het korste huwelijk ooit?

Lang niet iedereen kan een huwelijk van gemiddeld 14 jaar volhouden. Het kortste huwelijk ooit vond plaats in Amerika. in 2005 overleed een bruid namelijk exact 1 uur na het ja-woord op de dansvloer. Ze overleed aan hartfalen. Ook ontdekken veel mensen kort na de huwelijksvoltrekking dat ze toch niet van elkaar houden. Zo duurde het huwelijk tussen het Britse koppel Nicky Pearce (29) en zijn vrouw Tammy Driver (21) slechts 4 dagen. En terecht: Nicky sloeg Tammy tijdens de huwelijksnacht bont en blauw. Een dag na de bruilloft vroeg Tammy de scheiding aan.

Hoe lang duurde het langste huwelijk ooit?

Het langste huwelijk ooit staat op naam van de Amerikaanse Daniel Frederick Bakeman (110) en Susan Brewer ( 105). Hun huwelijk duurde maarliefst 91 jaar en 12 dagen. Toen zij trouwden waar ze respectievelijk 19 en 14 jaar oud. Hun huwelijksvoltrekking vond plaats in 1774.


Bekijk naast de gemiddelde duur huwelijk ook:
Gemiddelde alimentatie
Gemiddelde leeftijd trouwen
Gemiddelde leeftijd voor eerste kind
Gemiddelde kosten bruiloft