Hoelang duurt griep gemiddeld?

Griep of influenza is een ziekte waarbij de luchtwegen worden geinfecteert. Elk jaar zijn er vele Nederlanders die griep krijgen. Gemiddeld duurt de griep ongeveer 1 week. Het kan echter ook zijn dat de griep tot ongeveer 3 weken duurt.

Hoeveel mensen krijgen elk jaar griep?

Voor veel mensen is er geen ontkomen aan en krijgen elk jaar griep. Per jaar krijgen ongeveer 850.000 mensen in Nederland het griepvirus. Opvallend is dat dit er elk jaar meer zijn.

Is griep gevaarlijk?

Griep kan voor sommige risicogroepen behoorlijk gevaarlijk zijn. In Nederland sterven er tijdens een griepepidemie elk jaar ongeveer 250 tot 2000 mensen. Dit zijn vaak ouderen (65 jaar of ouder) of mensen met een hele lage weerstand als gevolg van een andere ziekte. In 2018 was het griepvirus echter heel hardnekkig en zeer dodelijk. Dat jaar stierven in Nederland ruim 10.000 mensen aan de griep. Wellicht ligt het exacte aantal nog hoger omdat niet alle gevallen aan griep zijn toegeschreven. 

Hoe kun je griep voorkomen?

Als je de griep wilt voorkomen dan kun je je het beste elk jaar een griepprik halen. Dit kan bij je huisarts. De kans is overigens wel aanwezig dat je alsnog een van de vele soorten griep krijgt. De griepprik helpt namelijk niet tegen alle griep varianten.

Bekijk naast gemiddelde duur griep ook:

Gemiddelde incubatietijd Corona COVID-19
Gemiddelde BMI
Gemiddelde salaris
Gemiddeld energieverbruik