Wat is de gemiddelde duur van een erectie?

Als je een gezellig avond hebt gepland dan is het voor een man uiteraard erg belangrijk dat zijn erectie zo lang mogelijk duurt. Ondanks dat er mannen zijn die makkelijk een erectie van meer dan een uur kunnen volhouden, is bij de meeste mannen de gemiddelde duur van de erectie 30 tot 45 minuten. Dit is gemeten vanaf het moment dat de maximale hardheid is bereikt.

Lees ook: gemiddelde leeftijd eerste keer

Kan je een erectie ook na het klaar komen vasthouden?

Er zijn sommige mannen die na als ze zijn klaargekomen een enkele keer hun erectie weten te behouden. De penis van de meeste mannen wordt over het algemeen na het klaarkomen zeer snel weer slap. Dit is niet te voorkomen.

Kun je de gemiddelde duur van een erectie verlengen?

Wat niet veel mannen weten is dat ze de gemiddelde duur van hun erectie kunnen verlengen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een lang voor spel (>15 minuten). De erectie heeft dan goed de tijd om volledig op sterkte te komen en op te warmen. Ook een gezonde levensstijl kan de gemiddelde duur van een erectie verlengen. De gemiddelde duur van een erectie heeft namelijk ook te maken met een goede conditie.  

Een erectie die exteem lang duurt

Ondanks dat mannen willen dat hun erectie zo lang mogelijk duurt, heb je toch echt een probleem als je erectie langer dan 4 uur blijft aanhouden. Bij een langdurige erectie kan er namelijk door zuurstoftekort weefsel in je penis afsterven. Het is dan ook verstandig om als dit gebeurt contact op te nemen met je dokter.

Hoveel erecties heb je per dag?

Per dag (24 uur) heeft een man gemiddeld zo'n 10 tot 20 erecties.

 

Bekijk naast de gemiddelde duur van een erectie ook:
Gemiddelde lengte penis
Gemiddeld aantal bedpartners        
Gemiddeld aantal keer sex per week
Gemiddelde tijd klaarkomen