Wat is de gemiddelde douchetijd?

Sommige mensen vinden het heerlijk en staan het liefst een uur onder douche. Maar er zijn ook mensen die het minder prettig vinden en de tijd onder de douche zo kort mogelijk maken. De gemiddelde douchetijd bedraagt ongeveer 9 minuten. 

Wie douchen langer, vrouwen of mannen?

Over het algemeen douchen vrouwen vaak langer dan mannen. De gemiddelde douchetijd van een man is ongeveer 7 minuten, terwijl de gemiddelde douchetijd van een vrouw 10 minuten is.

Wie douchen langer, jonge of oudere mensen?

Ook jonge mensen staan vaak langer onder de douche dan oude mensen. Over het algemeen kan je zeggen dat hoe ouder een persoon hoe korter deze onder de douche staat. De gemiddelde douchetijd van vijftig plussers is niet langer dan 4 tot 5 minuten, terwijl tieners gemiddeld vaak wel 20 tot 25 minuten onder de douche staan.

Wat is de gemiddelde douchefrequentie?

Het aantal keer per week dat mensen douchen verschilt enorm. Zo zijn er mensen die elke dag douchen en soms zelfs 2 keer per dag. Anderen vinden 1x per week douchen meer dan genoeg. Gemiddeld douchen mensen in de westerse wereld 2 tot 3 keer per week.

Wat kost douchen?

Veel mensen realiseren zich als ze onder de douche staan niet wat douchen kost. Uiteraard hangen de kosten van douchen af van of je een spaardouche gebruikt of niet. Gemiddeld kost douchen ongeveer 33 cent per 10 minuten. Dus elke dag een half uur douchen kost dus al 7 euro per week.
 

Bekijk naast de gemiddelde douchetijd ook:
Gemiddeld waterverbruik
Gemiddelde kosten voor een liter water
Gemiddeld energieverbruik
Gemiddeld hoe vaak douchen