Wat is de gemiddelde cupmaat in Nederland?

Nederlandse vrouwen behoren samen met andere noord Europese landen tot de vrouwen met de grootste cupmaat ter wereld. De gemiddelde cupmaat van vrouwen in Nederland is 75c. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de verdeling van de cupmaten in Nederland

  • Cup AA of kleiner              3% van de vrouwen
  • Cup A                             13% van de vrouwen
  • Cup B                             31% van de vrouwen
  • Cup C                             22% van de vrouwen
  • Cup D                             15% van de vrouwen
  • Cup E of groter                16% van de vrouwen

Maar let op. Een vrouw verandert gemiddeld 6 keer in haar leven van cupmaat. Dus het is belangrijk om af en toe je cupmaat opnieuw te meten. 


 

Wordt de gemiddelde cupmaat steeds groter?

Ja. In de loop van de jaren is de gemiddelde cupmaat in Nederland steeds groter geworden. Terwijl de gemiddelde cupmaat op dit moment 75c is, was dit 15 jaar geleden nog 75b. 

Hoe kan het dat vrouwen een steeds grotere cupmaat krijgen?

Er zijn 2 belangrijke oorzaken dat de gemiddelde cupmaat van vrouwen de laatst jaren zo is gegroeid. In de eerste plaats komt dit omdat vrouwen over het algemeen zwaarder worden. De grootte van de borsten hangt namelijk onder andere af van de hoeveelheid vetweefsel. Dus als vrouwen dikker worden, slaan ze meer vet op. Niet alleen op de buik of heupen maar ook in de borsten. De andere reden is dat vrouwen tegenwoordig steeds vaker en eerder in aanraking komen met hormonen. Zo gaan meisjes eerder aan de pil en slikken deze langer door. Maar ook via ons voedsel (vlees) nemen we steeds meer hormonen tot ons. 

Wat is de grootste cupmaat ooit?

De Amerikaanse Chelsea Charms heeft de grootste cupmaat ter wereld. De borsten van het Amerikaanse model wegen samen bijna 25 kilo en heeft cupmaat 153 XXX. 

Wat is de gemiddelde cupmaat in andere landen?

Vrouwen in Engeland hebben de gemiddeld de grootste cupmaat. Hier heeft maarliefst 57% van de vrouwen cup D of groter. In Denemarken heeft 50% van de vrouwen Cup D of groter. Nederland staat op plaats 3. In China, Japan, Indonesië en sommige Afrikaanse landen hebben vrouwen wereldwijd gezien gemiddeld de kleinste cupmaat. Hier is namelijk Cup A het gemiddelde. 

Grotere cupmaat door borstvergroting

Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw is een borstvergroting een populaire manier om een grotere cupmaat te krijgen. Uit onderzoek blijkt dat per jaar in Nederland ongeveer 3.000 vrouwen hun cupmaat vergroten door middel van een borstvergroting. Nederland is daarmee overigens lang geen koploper. Naar schatting heeft 1 op de 1.000 vrouwen in Amerika een borstvergroting ondergaan. De meeste borstvergrotingen worden overigens gedaan in China. Wil je ook een grotere cupmaat door een borstvergroting bedenk dan wel dat dit behoorlijk prijzig kan zijn. Bekijk hier de gemiddelde kosten voor een borstvergroting

Bekijk naast de gemiddelde cupmaat ook:
Gemiddelde kosten borstvergroting
Gemiddelde maat vrouw
Gemiddelde lengte vrouw
Gemiddelde gewicht vrouw