Wat is de gemiddelde condoom maat?

De gemiddelde condoom maat is 52 tot 56 mm. De meeste mannen die condooms kopen weten echter niet goed wat hun condoom maat is. Toch is het heel belangrijk om dat goed uit te zoeken. Als een condoom te strak zit kan deze makkelijker scheuren. En als de condoom te groot is kan deze makkelijk afglijden. 

Bekijk ook: gemiddelde lengte penis 

Hoe weet ik welke condoom maat ik moet hebben?

Wat veel mannen niet weten is dat het bepalen van de condoom maat niet echt gaat om de lengte van de penis, maar veel meer om de omtrek. Condoom maten beginnen bij 47 mm en lopen door naar ongeveer 64 mm. Hieronder zie je een tabel met advies voor welke condoom maat je moet hebben.

Omtrek
penis

Condoom
maat

Condoom
lengte

Tot 10 cm 47 mm 160 mm
10 - 11 cm 49 mm 165 mm
11 - 11,5 cm 53 mm 180 mm
11,5 - 12 cm 57 mm 190 mm
12 - 13 cm 60 mm 195 mm
13 - 14 cm 64 mm 225 mm
Vanaf 14 cm 69 mm 225 mm

Hoe weet ik of ik de juiste condoom maat heb gekocht?

Zoals gezegd is het belangrijk om de juiste maat condoom te kopen. Als je een te grote condoom hebt gekocht dan merk je dat omdat deze tijdens de gemeenschap makkelijk afglijdt. Als je een te kleine condoom hebt gekocht dan kun je dat ook goed te merken. Een condoom omdoen is namelijk vrij makkelijk. Als je condoom te klein is merk je dat omdat het omdoen moeilijk gaat en omdat de condoom erg strak zit. Dit verhoogt de kans op scheuren.

Waar kan ik condooms kopen?

Tegenwoordig is het heel makkelijk om condooms te kopen. Vroeger on je daarvoor alleen terecht bij de drogist of een automaat. Nu kun je ook heel makkelijke condooms kopen op allerlei websites zoals condoomfabriek of condoom-anoniem. Daar kun je ook condooms bestellen met verschillende eigenschappen.

Bekijk naast de gemiddelde condoom maat ook:
Gemiddeld aantal mensen gezoend
Gemiddelde salaris
Gemiddelde kosten APK
Gemiddeld aantal bedpartners