Wat is de gemiddelde buikomtrek?

Vele mensen hebben er vroeg of laat last van; een buikje. Je buikomtrek zegt vaak iets of je overgewicht hebt of niet. De gemiddelde buikomtrek van mannen ligt tussen 94 en 102 cm. Voor vrouwen ligt de gemiddelde buikomtrek tussen 80 en 88 cm.Hoe meet je de buikomtrek?

Als je wilt weten of je buikomtrek groter of kleiner is dan de gemiddelde buikomtrek, dan is het wel belangrijk dat je dit goed gaat meten. Als je de buikomtrek goed wilt meten moet je de volgende stappen nemen. Leg een lintmeter rond je middel. Dat is halverwege de onderste ribben en je heupen. Trek je buik nooit in! Lees de omtrek van je buik af op het einde van een uitademing.

Wanneer is je buikomtrek te groot?

Als je buikomtrek te groot is dan is de kans groot dat je overgewicht hebt. Dit neemt allerlei risico's op ziektes met zich mee. Bij mannen zorgt een buikomtrek van meer dan 94cm voor een verhoogd risico en bij meer dan 102cm voor een ernstig verhoogd risico. Bij vrouwen zorgt een buikomtrek van meer dan 80cm voor een verhoogd risico en meer dan 88cm voor een zeer verhoogd risico.


Bekijk naast de gemiddelde buikomtrek ook:
Gemiddeld BMI
Gemiddeld vetpercentage
Gemiddeld gewicht man
Gemiddeld gewicht vrouw