Hoeveel geeft iemand gemiddeld uit aan vuurwerk?

Elk jaar wordt er in ons land voor in totaal ongeveer 70 miljoen euro aan vuurwerk verkocht. Dit ligt al jaren op hetzelfde niveau en de vuurwerkverkoop heeft dus nauwelijks te leiden onder slechtere economische omstandigheden. Gemiddeld geeft iemand tussen de 65 en 85 euro uit aan vuurwerk. Uiteraard is dit een gemiddelde en er zijn ook veel mensen die veel meer uitgeven.

 

 

Wordt er gemiddeld meer uitgegeven aan knal- of aan siervuurwerk?

10 jaar geleden was de verhouding sier- en knalvuurwerk ongeveer gelijk. Tegenwoordig is 80 procent van de aankopen siervuurwerk. De winkels verwachten dat de verkoop van knalvuurwerk nog verder zal dalen.

Wordt er meer vuurwerk verkocht in winkels of online?

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die hun vuurwerk online kopen. Omdat je vaak al ver van tevoren kunt bestellen kun je hier vaak veel korting krijgen. Omdat het vuurwerk echter altijd opgehaald moet worden kiezen veel mensen er toch voor om het toch in de winkel te kopen. Alleen in de laatste drie dagen van het jaar mag er vuurwerk verkocht worden.

Wat is de gemiddelde besteding voor vuurwerk in het buitenland?

In verhouding geven Nederlands best veel geld uit aan vuurwerk. In Duitsland en België waar de regels voor vuurwerk een stuk lager liggen zou je verwachten dat hier gemiddeld meer geld wordt uitgegeven voor vuurwerk, maar dit blijkt dus niet zo te zijn. In deze landen en bijvoorbeeld ook in Frankrijk worden met Oud en Nieuw vaak grote vuurwerkshows gegeven waardoor mensen veel minder de behoefte hebben om vuurwerk te kopen. Daarnaast is in Nederland vuurwerk echt een traditie terwijl dat in veel andere landen helemaal niet zo is.
 

Bekijk naast gemiddelde besteding vuurwerk ook
Gemiddelde zakgeld
Gemiddelde kleedgeld
Gemiddeld salaris