Wat is het gemiddelde verbruik van een auto?

Als we willen bepalen wat het gemiddelde verbruik van een auto is, dan spelen daar een aantal elementen een belangrijke rol. Zo is het in de eerste plaats natuurlijk belangrijk of het een grote of kleine auto is, om wat voor brandstof het gaat en of het een oude of nieuwe auto is. In het onderstaande overzicht gaat het om het gemiddelde verbruik van een moderne middenklasser.

 

 

Brandstof     Gemiddelde verbruik auto
Benzine                     1 op 14
Diesel                        1 op 20
Gas                           1 op 12

Gaan auto's gemiddeld steeds minder verbruiken?

Ja, moderne auto's worden steeds zuiniger. Dit komt onder andere door de nieuwe technologieën van tegenwoordig en omdat de consument hier om vraagt. Autobezitters willen het liefst een zo zuinig mogelijke auto omdat ze dan weinig geld kwijt zijn bij de pomp. De vraag naar zuinige auto's is in Amerika echter een stuk lager. Dit komt vooral omdat de kosten voor brandstof daar veel lager zijn.

Wat is de zuinigste auto ter wereld?

De meest zuinige auto ter wereld, die ook goedgekeurd is voor de openbare weg, is een prototype van Volkswagen. De auto haalt maarliefst een topsnelheid van 120 kilometer per uur en heeft toch maar een gemiddeld verbruik van 1 op 100. De auto is helaas nog niet te koop. Andere zuinige benzine auto's zijn de Fiat Panda TwinAir Dual Logic (1 op 25) en de De Fiat Punto 0.9 TwinAir (1 op 24).


Bekijk naast het gemiddelde verbruik van een auto ook:
Gemiddelde kosten auto
Gemiddelde prijs auto
Gemiddelde kosten autoverzekering
Gemiddeld aantal kilometers per jaar