Wat is het gemiddeld uurloon van een schoonmaakster?

Omdat tegenwoordig veel mensen door een drukke carrière niet meer toekomen aan het schoonmaken van het huis zoeken ze een schoonmaakster. Een schoonmaakster is iemand die eens per week langskomt om je huis schoon te maken. Ondanks dat dit niet mag, gebeurt dit vaak zwart. Wat mensen gemiddeld aan uurloon aan een schoonmaakster betalen kan behoorlijk verschillen. Dit hangt bijvoorbeeld af van het werk dat een schoonmaakster doet. Er zijn schoonmaaksters die 7,50 euro per uur krijgen, maar ook schoonmaaksters die 15 euro per uur krijgen. Het gemiddelde uurloon van een schoonmaakster is 10 euro per uur.

 

 

Wat doet een schoonmaakster?

Zoals gezegd is het uurloon van een schoonmaakster ook afhankelijk van het werk dat ze doet. Je kunt je voorstellen dat een schoonmaakster die alleen maar stofzuigt minder krijgt dan iemand die bijvoorbeeld ook de ramen schoonmaakt. Hieronder een rijtje van de meest voorkomende klusjes van schoonmaaksters:

- stofzuigen
- vloer dweilen
- afstoffen
- keuken schoonmaken
- badkamer schoonmaken
- wc schoonmaken

Een aantal minder gebruikelijke werkzaamheden zijn:
- strijken
- wassen
- was opvouwen
- ramen wassen

Hoe kun je een schoonmaakster zoeken?

Het is op zich niet lastig om een goede schoonmaakster te vinden. De beste manier om een schoonmaakster te vinden is door om je heen te vragen. De kans is groot dat er iemand in je omgeving is die een goede en betrouwbare schoonmaakster heeft. Je kunt dan uiteraard vragen of die nog meer uren beschikbaar heeft. Daarnaast zijn er diverse websites waar je online advertenties kunt zetten voor schoonmaakster gezocht. Vaak komen hier veel reacties op.

Bekijk naast gemiddeld uurloon schoonmaakster ook
Gemiddeld tarief oppas
Gemiddeld salaris
Gemiddeld douchetijd
Gemiddelde kosten begrafenis