Wat is het gemiddeld oppas tarief?

Alle ouders met kinderen willen er zo en nu dan wel even tussenuit. Je kunt de kinderen dan bij opa en oma brengen, maar veel mensen regelen een oppas. Een oppas is bijvoorbeeld een buurmeisje of een scholier uit de omgeving die in ruil voor een financiële vergoeding op de kinderen past terwijl jullie weg zijn. Het tarief voor een oppas verschilt nogal. Zo zijn er oppassers die al oppassen voor 2 euro per uur, maar er zijn ook oppassers die pas vanaf 7,50 euro per uur komen oppassen. Daarnaast maakt het ook uit of de oppas overdag of 's avonds moet oppassen, op hoeveel kinderen er gepast moet worden en hoe oud de kinderen zijn. Het gemiddeld tarief voor een oppas ligt tussen 4 en 6 euro per uur.

 


Wat bepaalt het tarief van de oppas?

Zoals gezegd zijn er verschillende dingen van invloed op het tarief van de oppas. Onderstaande dingen zorgen er vaak voor dat een oppas een hoger tarief vraagt:
- Meer dan 1 kind
- Oppassen op kinderen jonger dan 1 jaar
- Als kinderen nog wakker zijn en dus naar bed moeten worden gebracht
- Oppassen tot na 0.00 's nachts
- De leeftijd van de oppas (hoe ouder, hoe hoger het tarief)

Hoe vind je een geschikte oppas?

Veel ouders hebben moeite met het vinden van een geschikte oppas. De beste manier om een oppas te vinden is door veel om je heen te vragen. Er is vast wel iemand in je omgeving met een goede oppas. Je kunt vragen of deze ook eens bij jullie thuiskomt. Daarnaast zijn er diverse websites waar jongeren die willen oppassen staan ingeschreven. Ook bij deze websites kun je een bericht achterlaten.
 

Bekijk naast het gemiddeld tarief oppas ook:
Gemiddelde zakgeld
Gemiddelde kleedgeld
Gemiddeld salaris