Hoeveel geld wordt er gemiddeld voor een kind gespaard?

Een groot deel van alle ouders spaart maandelijks een vast bedrag voor hun kinderen. Op deze manier kunnen ze een kind een mooi bedrag meegeven als deze bijvoorbeeld gaat studeren. Er is nogal een verschil in het bedrag dat elke maand opzij wordt gezet. Uiteraard heeft dit helemaal te maken met het inkomen van de ouders. Gemiddeld sparen ouders voor hun kind ongeveer 50 euro per maand.

 


Hoeveel ouders sparen voor kind?

Het grootste gedeelte van de ouders in Nederland geeft aan elke maand geld te sparen voor hun kind of kinderen. Uit onderzoek blijkt dat dit ongeveer 80% van alle ouders is.

Vanaf wanneer beginnen ouders te sparen?

De meeste ouders beginnen met sparen voor hun kind vanaf de geboorte. Dit doen ze door elke maand een vast bedrag op een spaarrekening te zetten. Door de rente op de spaarrekening kan dit bedrag na 18 jaar behoorlijk zijn opgelopen.

Voor welk doel sparen ouders voor hun kinderen?

Ongeveer de helft van de ouders geeft aan dat ze het geld sparen voor een eventuele studie of opleiding van hun kind. Ook de inrichting van het huis of het kopen van een auto voor hun kind zijn veelgegeven redenen om te sparen.

Hoe kun je het beste geld sparen?

Als je elke maand een vast bedrag opzij zet dan kun je dat het beste doen op een spaarrekening die je voor een bepaalde periode vastzet. Dan is de rente het hoogst. Als je bijvoorbeeld een rekening voor 16 jaar laat vastzetten, dan kun je er alleen geld op storten en pas na afloop van de looptijd afhalen. De bank geeft in ruil voor zo'n lange looptijd een hoge rente. 


Bekijk naast gemiddeld sparen voor kind ook:
Gemiddeld salaris
Gemiddeld zakgeld
Gemiddelde hypotheek