Wat is het gemiddeld salaris van voetballers in de Eredivisie?

Met voetballers in de Eredivisie hoef je geen medelijden te hebben. Vaak zie je ze rijden in dure auto’s en dragen ze mooie horloges. Maar wat verdient een voetballer in de Eredivisie eigenlijk gemiddeld? Volgens de FBO (Federatie van Betaald voetbal Organisaties) is het gemiddeld salaris van de spelers in de Eredivisie ongeveer 266.000 euro per jaar. 

 

Verdienden de spelers in Eredivisie steeds meer?

Nee, er is een trend gaande dat de voetbalclubs in de Eredivisie steeds vaker verstandig met hun geld omgaan. In 2011 verdienden de spelers in de Eredivisie gemiddeld nog zo’n 355.000 euro per jaar. Dit komt ook omdat clubs meer jeugdspelers opnemen in hun selectie (i.p.v dure spelers uit het buitenland).

Wat verdienen spelers van buiten de EU in Nederland?

Spelers die van buiten de Europese Unie komen en in Nederland voetballen hebben recht op 150% van het gemiddeld salaris in de Eredivisie. Dat betekent dat een speler uit bijvoorbeeld Afrika gemiddeld 399.000 euro verdient in de Eredivisie.

Welke club in Nederland betaald gemiddeld het hoogste salaris?

De spelers bij Ajax en PSV hebben gemiddeld het hoogste salaris (bijna 400.000 euro gemiddeld per jaar). De beste spelers uit deze teams verdienen rond de 2 miljoen euro per jaar. 

Wat is het gemiddelde salaris in Engeland?

Het gemiddelde salaris in de Engelse competitie ligt veel hoger dan in Nederland. In Engeland verdient een speler in de hoogste divisie gemiddeld 1,7 miljoen euro. Dat is dus ruim 6 keer zoveel als in Nederland. Ook het salaris op het tweede niveau in Engeland ligt hoger dan het gemiddelde salaris in Nederland. 

Wat is het gemiddelde salaris in Spanje?

Als je echt binnen wilt lopen als voetballer dan zul je toch echt niet in de Eredivisie moeten blijven voetballen. Het gemiddeld salaris in Spanje is bijvoorbeeld net als in Engeland veel hoger dan in Nederland. Zo is het gemiddeld salaris van Fc Barcalona 5.500.000 euro per jaar! Een speler van Real Madrid moet het met iets minder doen, namelijk met een gemiddeld salaris van 5.197.000 euro per jaar.

Bekijk naast het gemiddelde salaris in de Eredivisie ook:
Gemiddelde leeftijd eredivisie
Gemiddelde salaris Nederland
Gemiddelde zakgeld
Gemiddelde spaargeld