Wat is in Nederland het gemiddeld netto salaris?

Je netto salaris is het inkomen dat overblijft na de inhouding van alle premies (zorg, pensioen, belasting). Het netto salaris is het daadwerkelijke bedrag dat je door je werkgever op je bankrekening gestort krijgt. Elk jaar wordt door het CPB (Centraal Plan Bureau) het gemiddeld salaris in Nederland berekend.

Het gemiddeld netto salaris in Nederland is op dit moment € 19.500,- per jaar. Dat is inclusief vakantiegeld.  Per maand komt dat neer op € 1.612,- per maand.

 

 

Wat is het gemiddeld bruto salaris?

Het gemiddeld bruto salaris is in Nederland € 33.000 euro per jaar. Gemiddeld betaald een werknemer in Nederland dus ongeveer € 13.500 aan premies.

Stijgt het gemiddeld netto salaris?

Het gemiddeld netto salaris stijgt in principe elk jaar. Zo was het gemiddeld netto salaris in 2005 bijvoorbeeld € 18.720,- per jaar. Een stijging van bijna € 1.000 euro.

Wie heeft het hoogste salaris in Nederland?

Wie in Nederland precies het hoogste salaris heeft is lastig te bepalen. Dit komt omdat niet alle bedrijven deze cijfers openbaar stellen. Van beursgenoteerde bedrijven is dit echter wel het geval. Hier is uit op te maken dat de CEO van Shell van alle Nederlandse bedrijven het hoogste salaris heeft. De CEO verdient hier bruto ongeveer 10 miljoen euro per jaar (zonder bonussen).

 

Bekijk naast het gemiddeld netto salaris ook:
Gemiddelde hypotheek
Gemiddeld spaargeld
Gemiddelde rente spaarrekening
Gemiddeld uurtarief zzp