Wat is het gemiddeld leeftijdsverschil in een relatie?

Tegenwoordig is bijna alles in een relatie mogelijk. Zo kun je trouwen met iemand van hetzelfde geslacht en is tegenwoordig ook een relatie met iemand die veel ouder of jonger is niet heel raar meer. Maar wat is eigenlijk het gemiddeld leeftijdsverschil in een relatie? Uit een onderzoek van Viva blijkt dat in Nederland het gemiddeld leeftijdsverschil in een relatie tussen de 3 en 5 jaar ligt.

 

Wie is in een relatie meestal ouder, de man of de vrouw?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat vrouwen vaak op oudere mannen vallen en mannen vinden op hun beurt jongere vrouwen vaak aantrekkelijker. Dit is dan ook een afspiegeling in relaties. In meer dan 70% van alle relaties is de man ouder dan de vrouw.

Grootste leeftijdsverschil ooit in een relatie?

Het grootste leeftijdsverschil in een huwelijk deed zich voor Maleisië. Daar trouwde Sudar Marto (105 jaar) met zijn vrouw Ely Rahmat (22 jaar). Een leeftijdsverschil van maarliefst 83 jaar. Een ander voorbeeld van een groot leeftijdsverschil is natuurlijk dat van de playmate Anna Nicole Smith (26 jaar) en miljardair J. Howard Marshall (89 jaar). Een leeftijdsverschil van 63 jaar. Marshall overleed 13 maanden na het huwelijk.  

Bekijk naast het gemiddeld leeftijdsverschil in een relatie ook:
Gemiddelde leeftijd trouwen    
Gemiddelde duur huwelijk
Gemiddeld leeftijd eerste kind
Gemiddeld aantal scheidingen