Wat is het gemiddelde bedrag voor een bruiloftscadeau?

Na jaren van afname in het aantal huwelijken is het tegenwoordig weer hip om te gaan trouwen. Mensen worden dus ook weer vaker uitgenodigd op een bruiloft. Veel gasten kiezen er dan voor om een envelop met geld aan het bruidspaar te geven. Maar er wordt vaak lang nagedacht over het bedrag dat in de envelop gestopt wordt. Vaak is de hoogte van het bedrag afhankelijk van de relatie die je hebt met het bruidspaar. Het gemiddeld bedrag voor een cadeau op een bruiloft is ongeveer 50 euro.

 

 

Indicatie van het bedrag

Zoals gezegd hangt het bedrag dat je aan het bruidspaar geeft voor een groot gedeelte af van de relatie die je met ze hebt. Gemiddeld wordt er 25 euro gegeven door collega's, buren en kennissen. Vrienden, neven/nichten en ooms/tantes geven vaak een gemiddeld bedrag van 50 euro. Directe familie en goede vrienden geven vaak een bedrag van 100 euro of meer. Maar het is natuurlijk ook voor een groot gedeelte afhankelijk van wat je kunt missen

Wat zijn populaire cadeaus?

Als je geen geld wil geven kun je natuurlijk ook een echt cadeau geven. Het is tegenwoordig heel populair om een belevenisbon aan het bruidspaar te geven (bv Bongo). Daarmee kan het bruidspaar bijvoorbeeld een sportief uitje plannen. Ook weekendjes weg en bonnen voor de inrichting van het huis zijn zeer veel gegeven cadeau's.


Bekijk naast gemiddeld bedrag cadeau bruiloft ook:
Gemiddelde leeftijd trouwen
Gemiddelde kosten bruiloft
Gemiddelde duur huwelijk