Wat is het gemiddeld aantal zwemlessen voor het zwemdiploma?

Ongeveer 90 tot 95% van de kinderen in Nederland heeft het zwemdiploma A. Omdat zwemles een dure aangelegenheid kan zijn willen veel ouders graag weten hoelang een kind gemiddeld doet om zijn zwemdiploma A te krijgen. Uiteraard verschilt dit enorm. Sommige kinderen kunnen al na een half jaar afzwemmen, anderen doen er ruim anderhalf jaar over. De Nationale Raad Zwemdiploma's heeft hier onderzoek naar gedaan en geven aan dat een kind gemiddeld 42 lesuren nodig heeft om zijn zwemdiploma A te halen. Als regel kun je dus aanhouden dat een kind (die 1x per week een uur zwemt) een jaar doet over het behalen van zijn zwemdiploma A. Als een kind een half uur per week les heeft zal het natuurlijk langer duren.

 

Wat is het gemiddeld aantal lessen voor zwemdiploma B?

Een kind doet het langst over het halen van het zwemdiploma A. Een kind leert hier namelijk de basisbeginselen van het zwemmen en leert vertrouwt te raken met het water. Het halen van zwemdiploma B duurt een stuk korter. Voor het halen van het zwemdiploma B staan gemiddeld 12 lesuren. Voor het halen van een zwemdiploma A en een zwemdiploma B is een kind dus gemiddeld 1,5 jaar bezig.

Wat kost een zwemles gemiddeld?

Er is nogal wat verschil in de kosten voor een zwemles. Bij sommige zwembaden is het mogelijk om gewoon een vaste prijs te betalen voor het zwemdiploma, ongeacht het aantal lessen. Andere zwembaden kiezen voor een knipkaart met bijvoorbeeld 10 lessen. Gemiddeld kost een enkele zwemles van een uur ongeveer 9 euro.

Wat kost een zwemdiploma gemiddeld?

Het zwemdiploma A kost gemiddeld ongeveer 400 euro. Daarbij gaan we uit van 42 zwemuren en een gemiddeld bedrag van 9 euro per uur zwemles.

Gemiddelde leeftijd zwemles?

Over de leeftijd waarop kinderen kunnen beginnen met zwemles wordt veel gesproken.Er zijn ouders die zo snel mogelijk willen starten zwemles, namelijk als hun kind 4 of zelfs 3 jaar is. De eisen die aan het A-diploma zijn gesteld, zijn echter te moeilijk voor een kind van 3 jaar om te halen. Zelfs een kind van 4 heeft moeite met de eisen. De adviesleeftijd om te starten met zwemles voor het A-diploma is 4 tot 5 jaar.

Bekijk naast gemiddeld aantal zwemlessen ook:
Gemiddeld aantal kinderen klas
Gemiddelde kosten kinderfeestje
Gemiddelde score cito toets
Gemiddelde kosten kinderopvang