Hoeveel volgers heeft een twitteraar gemiddeld?

Twitter is naast Facebook en Youtube misschien wel het populairste social media platform dat er op dit moment is. Uit onderzoek van onderzoeksbureau Peerreach blijkt dat er In Nederland er maar liefst 1 miljoen actieve twitteraars zijn. Gemiddeld heeft een twitteraccount tussen de 100 en 125 volgers (followers).

 

 

Wie hebben meer volgers op Twitter, mannen of vrouwen?

Vrouwen zijn in vergelijking tot mannen een stuk actiever op Twitter. Uit het onderzoek van Peerreacht blijk dat 55% van alle twitteraars vrouw is. De gemiddelde leeftijd van een twitteraar is overigens 25 jaar.

Wie in Nederland heeft de meeste Twitter volgers?

In de top 10 meest gevolgde Nederlanders zitten maar liefst 6 profvoetballers en 3 DJ's. De meeste volgers heeft Irfan Bachdim. Dit is een Nederlands-Indonesisch profvoetballer die in Japan speelt. Hij heeft bijna 4,5 miljoen volgers op Twitter. De reden dat hij zoveel volgers op Twitter heeft komt waarschijnlijk omdat Twitter in Indonesië enorm populair is.

Wie heeft de meeste Twitter volgers ter wereld?

Er zijn veel beroemdheden die er een sport van maken om zoveel mogelijk Twitter volgers te krijgen. De persoon met de meeste Twitter volgers varieert dan soms ook wel. Zo was zangeres Lady Gaga de eerste persoon met meer dan 20 miljoen volgers. Kathy Perry was onlangs de eerste persoon met meer dan 50 miljoen volgers op Twitter. Op dit moment is zij de meest gevolgde persoon ter wereld.

Meer volgers op Twitter

Er zijn talloze sites die je tips geven om meer volgers te krijgen. Wij hebben hieronder 10 tips verzameld die zeker werken
1. Ga zelf mensen volgen en vraag ze terug te volgen
2. Zorg dat je tweets interessant zijn voor een breed publiek
3. Wees actueel en uniek in je tweets
4. Tweet in ieder geval een paar keer per dag
5. Maak gebruik van foto’s op Twitter
6. Zorg voor een goede naam voor je account
7. Wees controversieel / spannend
8. Zorg voor goede profiel tekst, zeg wie je bent
9. Gebruik hashtags
10. Probeer beroemdheden je te laten volgen op Twitter
 

Bekijk naast gemiddeld aantal volgers Twitter ook:
Gemiddeld aantal vrienden Facebook
Gemiddelde tijd op social media
Gemiddelde levensduur iPad