Hoeveel paar schoenen heeft een vrouw gemiddeld?

Tja… vrouwen en schoenen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zijn vrouwen die elke maand wel nieuwe schoenen willen kopen. Maar hoeveel schoenen heeft een vrouw eigenlijk gemiddeld? Uit recentelijk onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld maarliefst 20 paar schoenen bezitten! 25% van de vrouwen zegt zelfs meer dan 30 paar schoenen te bezitten. 

 

Hoe vaak kopen vrouwen nieuwe schoenen?

In Nederland kopen vrouwen gemiddeld 3 paar schoenen per jaar, dat is minder dan het Europese gemiddelde van 3,6. De helft van de Nederlandse vrouwen zegt minimaal 4 keer per jaar nieuwe schoenen te kopen. Schrikbarend is ook dat 25% van de vrouwen aangeeft dat ze minimaal 5 paar schoenen in de kast hebben die ze slechts 1 keer hebben gedragen.

Welke vrouw heeft de meeste schoenen ter wereld?

Mannen zullen een gemiddeld aantal van 20 paar schoenen al heel wat vinden. Maar dat is nog niets als je het vergelijkt met de collectie van Imelda Marcos. Imelda was de echtgenote van de dictator Ferdinand Marcos (Filipijnen). Tijdens het bewind van haar man verzamelde Imelda bijna 1.300 paar schoenen. De schoenen staan nu overigens bijna allemaal in een museum.

 

Bekijk naast het gemiddeld aantal schoenen ook:
Gemiddelde schoenmaat vrouw
Gemiddelde kosten borstvergroting
Gemiddelde leeftijd overgang