Hoeveel luiers gebruik je gemiddeld per dag?

Kleine kinderen die nog niet zindelijk zijn moeten een luier om. Op het moment dat ze dan een kleine of grote boodschap hebben gedaan zul je de luier moeten verschonen. Op deze manier gaan er soms heel wat luiers per dag doorheen. Hoeveel precies hangt onder andere af van de leeftijd van je kind. Hoe jonger een kind hoe meer luiers ze per dag gebruiken. Het gemiddeld aantal luiers per dag is 6 luiers per dag.

 

Gemiddeld aantal luiers per dag per leeftijd

Zoals gezegd gebruiken jonge babies meer luiers dan kinderen die iets ouder zijn. Hieronder zie je een overzicht van het gemiddeld aantal luiers per leeftijd.

Pasgeboren baby - 8 tot 10 luiers per dag
Baby van 6 maanden - 6 tot 7 luiers per dag
Baby van 12 maanden - 5 tot 6 luiers per dag
Dreumesen en peuters - 4 tot 5 luiers per dag

Wanneer verschoon je een luier?

Er zijn mensen die pas een luier verschonen op het moment dat deze vol is. Diverse organisaties adviseren echter dat je een luier moet verschonen op het moment dat er in is geplast. Voor de huid van het kindje is het namelijk beter als deze zo kort mogelijk een luier met ontlasting om heeft.

Wat kosten luiers per jaar?

Als je uitgaat van gemiddeld 6 luiers per dag, dan gebruikt een kind zo'n 2.100 luiers per jaar! Gemiddeld kost een luier zo'n 0,20 cent. In totaal ben je dus al gauw elk jaar 420 euro per jaar kwijt aan luiers per kind.

Wanneer gebruiken kinderen geen luiers meer?

Als je dus bedenkt dat luiers je al gauw 400 tot 450 euro per jaar kosten dan wil je natuurlijk dat je kindje zo snel mogelijk zindelijk is. Gemiddeld zijn kinderen rond hun derde verjaardag zindelijk.

Bekijk naast gemiddeld aantal luiers per dag ook:
Gemiddelde leeftijd tussen eerste en tweede kind
Gemiddelde lengte kind
Gemiddelde leeftijd lopen
Gemiddelde leeftijd kind praten