Hoeveel verschillende landen heeft iemand gemiddeld bezocht?

In Europa is het niet heel lastig om in een korte tijd veel verschillende landen te bezoeken. In Europa bevinden zich op een relatief kleine oppervlakte namelijk veel landen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amerika, Azie of Australie. Nederlanders zijn dan ook een reislustig volkje. Gedurende het hele jaar trekken wij er op uit om landen te bezoeken. Uiteraard zijn er mensen die Nederland nog nooit hebben verlaten, maar er zijn ook mensen die er een sport van maken om zoveel mogelijk verschillende landen te bezoeken. Gemiddeld heeft een Nederlander tussen de 6 en 10 verschillende landen bezocht.

Welke landen bezoeken wij het meest?

Zoals gezegd is het voor Nederlanders vrij makkelijk om een ander land te bezoeken. Meestal zijn andere landen niet veel verder dan 2 uurtjes rijden of een 2 uurtjes met het vliegtuig. De landen die het meest door Nederlanders worden bezocht zijn Duitsland, Belgie, Frankrijk, Italie, Spanje, Oostenrijk en Engeland. Buiten Europa gaan de meeste mensen naar Noord Amerika.

Bezoeken we tegenwoordig meer of minder landen?

Doordat reizen tegenwoordig veel goedkoper is dan vroeger bezoeken we tegenwoordig veel meer landen. 50 jaar geleden was het heel gebruikelijk dat mensen nog nooit buiten Nederland waren geweest. Hooguit een keer in Duitsland. Ook omdat we meer vrije tijd en vakantie hebben zijn we meer gaan reizen.

Wie heeft de meeste landen bezocht?

Er zijn ook mensen die het bezoeken van zoveel mogelijk verschillende landen als een sport zien. Deze mensen worden landenverzamelaars genoemd. Het is voor hun een kick om tijdens hun leven zoveel mogelijk landen te bezoeken. Zo zijn er al diverse mensen die alle 198 verschillende landen ter wereld hebben bezocht. Het aantal landen groeit overigens nog altijd. Zo is bijvoorbeeld Zuid-Soedan in 2011 een onafhankelijk land geworden. En er zijn op dit moment meer regio's die een onafhankelijke staat willen vormen. Als landenverzamelaar blijf je dus bezig.

Meeste landen in 24 uur tijd

Naast de uitdaging om alle landen ter wereld te bezoeken, zijn er ook mensen die proberen om zoveel mogelijk landen in 24 uur tijd te bezoeken. En waar anders dan in Europa krijg je deze kans. In 2014 zijn 3 noren er in geslaagd om in 24 uur tijd maar liefst 19 landen te bezoeken! Griekenland, Bulgarije, Macedonië, Kosovo, Servië, Kroatië, Bosnië, Slovenië, Oostenrijk, Hongarije, Slovakije, Tsjechië, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland en Liechtenstein. Daarmee verbraken ze het oude wereldrecord dat op 17 landen in 24 uur stond.

Bekijk naast gemiddeld aantal landen bezocht ook:
Gemiddelde leeftijd eerste kind
Gemiddelde schoenmaat man
Gemiddelde tijd marathon
Gemiddeld leeftijdsverschil relatie