Hoeveel kinderen worden gemiddeld voor een kinderfeestje uitgenodigd?

Alle ouders of verzorgers met kinderen die oud genoeg zijn voor een kinderfeestje kennen het probleem; hoeveel kinderen mag je kind uitnodigen voor zijn of haar kinderfeestje? Daar waar sommige kinderen een halve klas uitnodigen, zijn er anderen die maar 2 of 3 kinderen op hun verjaardagsfeestje uitnodigen. Lagere school kinderen nodigen gemiddeld 5 kinderen uit op hun kinderfeestje.

 

Hoe ouder, hoe meer kinderen?

Over het algemeen zie je dat als kinderen ouder worden ze ook meer kinderen uitnodigen op hun feestje. Dit komt omdat kinderen van 4 of 5 jaar vaak nog geen grote vriendengroep hebben opgebouwd in de klas. Vaak bestaat hun vriendengroep op dat moment uit 2 tot 3 andere kinderen. Als kinderen ouder worden gaan er ook grotere groepjes ontstaan die vaak bestaan uit 5 tot 6 kinderen. Als kinderen in groep 7 of 8 zitten dan zie je dat ze gemiddeld vaak ook 2 tot 3 meer kinderen uitnodigen voor hun verjaardagsfeestje dan kinderen die nog maar 4 of 5 jaar oud zijn.

Wie nodigen meer kinderen uit; jongens of meisjes?

Uit onderzoek blijkt dat er niet echt verschil is in het aantal kinderen dat jongens of meisjes uitnodigen. Opvallend is wel dat jongens vooral vaak andere jongens uitnodigen. Meisjes daarentegen nodigen vaak zowel meisjes als jongens uit. Naarmate meisjes ouder worden gaan ze ook vooral uitsluitend meisjes uitnodigen.

Wat zijn populaire kinderfeestjes?

Naast de vraag hoeveel kinderen je kind mag uitnodigen voor een verjaardagsfeestje is het ook altijd lastig om te bepalen wat je moet organiseren. Er zijn mensen die de kinderen thuis uitnodigen en iets creatiefs bedenken, maar er zijn ook veel mensen die ergens naar toe gaan. Hieronder volgen tien populaire activiteiten voor een kinderfeestje om je op weg te helpen:

  1. Bioscoopbezoek
  2. Grafitti workshop
  3. Bezoek speeltuin / ballenbak / dierentuin
  4. Spelletjes thuis
  5. Speurtocht
  6. Naar het zwembad
  7. Bowlen
  8. Themafeestje
  9. Sporten
  10. Sieraden maken

Bekijk naast gemiddeld aantal kinderen uitnodigen kinderfeestje ook:
Gemiddelde leeftijd oorbellen
Gemiddelde leeftijd kind alleen thuis
Gemiddelde leeftijd kind mobiele telefoon
Gemiddelde leeftijd veters strikken