Hoeveel erecties heeft een man gemiddeld per dag?

Mannen zijn zich er niet altijd van bewust, maar gedurende de dag krijgen de meeste mannen te maken met behoorlijk wat erecties. Het gekke is dat dit niet eens altijd gebeurt als ze opgewonden zijn. Gemiddeld heeft een man ongeveer 11 erecties per dag.

Lees ook: gemiddelde lengte penis

Gemiddeld aantal erecties overdag en 's nachts

Een man heeft zowel overdag als 's nachts erecties. Overdag zijn dat er gemiddeld 6 tot 8 en tijdens de slaap tussen de 3 en 5. Als je 's nachts een erectie hebt dan wordt je daar meestal niet wakker van. Alleen als je een erectie hebt tegen de ochtend gebeurt het wel eens dat je wakker wordt met een erectie.

Hoe kan het dat je onbewust een erectie krijgt?

Een penis wordt aangestuurd door een deel van het zenuwstelsel dat niet altijd onder bewuste controle staat. Dit deel van het stelsel is bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor onze hartslag. Experts denken dat mannen onbewuste erecties krijgen omdat organen die weinig worden gebruikt op een gegeven moment minder gaan functioneren. Kennelijk heeft de natuur het zo geregeld dat er gedurende de dag regelmatig doorbloeding van de penis plaatsvindt zodat verval uitblijft.

Bekijk naast gemiddeld aantal erecties per dag ook:
Gemiddelde lengte penis
Gemiddelde aantal bedpartners
Gemiddelde leeftijd tongzoenen
Gemiddelde leeftijd eerste keer