Wat is het gemiddeld aantal dates voordat mensen sex hebben?

Sex on the first date! Het lijkt voor veel mensen het ideale beeld, maar toch is de werkelijkheid anders. Uit onderzoek van Groupon blijkt namelijk dat koppels gemiddeld 8 dates nodig hebben om met elkaar in bed te duiken.

Lees ook:  gemiddelde lengte penis

Hebben we meer of minder dates nodig dan vroeger?

Je zou zeggen dat door de komst van apps als Tinder mensen na minder dates sex hebben als vroeger. Toch blijkt dat niet waar. Daar waar mensen nu dus gemiddeld 8 dates nodig hebben om sex met elkaar te hebben, duurde dat 10 jaar geleden gemiddeld slechts 6 dates. Ondanks de komst van Tinder willen mensen hun date toch blijkbaar eerst beter leren kennen.

Wat is de wens?

Er is volgens het onderzoek een behoorlijk verschil in na hoeveel dates mannen of vrouwen met hun date naar bed willen. Zo zijn mannen eigenlijk al na 5 dates overtuigd dat ze met hun date naar bed willen. Vrouwen willen daar eigenlijk liever zo'n 9 dates mee wachten.

Sex tijdens de eerste date

Zo'n 9% van de ondervraagde mannen geeft aan dat ze openstaan voor sex op de eerste date. Bij vrouwen is dit percentage een stuk lager. Slechts 1% van de vrouwen geeft namelijk aan dat ze bij de eerste date openstaan voor sex.

Bekijk naast gemiddeld aantal dates voor sex ook:
Gemiddeld leeftijdsverschil relatie
Gemiddelde duur sex
Gemiddeld aantal keer sex per week