Hoeveel boeren laat je gemiddeld per dag?

Het laten van een boer of boertje is niets anders dan het ‘ontluchten’ van de maag via je mond. Er komt de hele dag door lucht in je maag terecht door eten, drinken en praten. De lucht laat je maagwand uitzetten. Als er teveel lucht in je maag zit, dan gaat je lichaam dat automatisch ontluchten via het laten van boeren. Het laten van boeren is dus heel normaal. Hoeveel boeren je per dag laat hangt heel erg af van je eetpatroon en hoeveel je per dag praat. Per dag laat een mens gemiddeld 20 boeren.

Hoeveel boeren laat je in je leven?

Als je dagelijks 20 boeren laat dan kom je op ongeveer 7.300 boeren per jaar. In je leven (gemiddeld 80 jaar) laat je dus ongeveer 584.000 boeren! 

Is het inhouden van boeren ongezond?

Zoals gezegd komen boeren tot stand omdat er in je maag teveel lucht zit. Je maag geeft een signaal aan de hersenen om te ontluchten. Als je geen boer laat, kun je last krijgen van je maag. Je maag wil de lucht immers graag kwijt. Het inhouden van boeren is niet zozeer ongezond maar kan wel zorgen voor buikpijn of een vol gevoel in je maag.

Waarvan ga je vaker boeren?

Buikpijn kan dus worden veroorzaakt door luchtophoping in je maag. Sommige mensen hebben echter moeite met het laten van een boer en kunnen hun maag dus niet goed ontluchten. Er zijn manieren om het boeren op gang te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld frisdrank gaan drinken met koolzuur. Maar ook een stukje wandelen zorgt er voor dat je maag in beweging is en je daardoor makkelijker kunt boeren.


Bekijk naast gemiddeld aantal boeren per dag ook:
Gemiddeld BMI
Gemiddeld vetpercentage
Gemiddelde hartslag per minuut
Gemiddeld aantal scheten per dag