Hoeveel bezoekers zijn er per dag gemiddeld in de Efteling

De Efteling is qua oppervlakte Nederlands grootste attractiepark. Ook qua bezoekers is de Efteling het grootste park van Nederland. De Efteling is in 1952 in Kaatsheuvel (Noord-Brabant) geopend en is sindsdien enorm gegroeid. Het begon als een speeltuin voor kleine kinderen, maar is inmiddels een gigantisch pretpark met vele duizenden bezoekers per dag. De Efteling is 365 dagen per jaar geopend. In de Efteling kan het op sommige dagen dan ook enorm druk zijn. Hoeveel bezoekers er gemiddeld per dag zijn hangt van een aantal dingen af. Onder andere welke dag van de week je gaat, welke maand het is en of het mooi weer is.

Hieronder zie per maand het gemiddeld aantal bezoekers per dag per maand.
Let op: De Efteling doet hier geen officiële uitspraken over dus het zijn schattingen.

 


Maand Gemiddeld aantal bezoekers per dag
Januari gemiddeld 4.000 bezoekers per dag
Februari gemiddeld 4.000 bezoekers per dag
Maart gemiddeld 6.000 bezoekers per dag
April gemiddeld 8.000 bezoekers per dag
Mei gemiddeld 10.000 bezoekers per dag
Juni gemiddeld 25.000 bezoekers per dag
Juli gemiddeld 20.000 bezoekers per dag
Augustus gemiddeld 25.000 bezoekers per dag
September    gemiddeld 15.000 bezoekers per dag
Oktober gemiddeld 6.000 bezoekers per dag
November gemiddeld 4.000 bezoekers per dag
December gemiddeld 8.000 bezoekers per dag


Is het elke dag zo druk?

Zoals gezegd varieert het gemiddeld aantal bezoekers per dag enorm. De rustigste dagen in De Efteling zijn uiteraard de weekdagen (buiten de schoolvakanties). De drukste dagen zijn de weekenden en feestdagen. Een zondag is soms wel vier tot vijf keer drukker dan een maandag. Hou er ook rekening de het de laatste weken van juni ook door de week erg druk kan zijn in verband met het schoolreizenseizoen.

Hoeveel bezoekers kunnen er in de Efteling?

Naar eigen zeggen heeft de Efteling op dit moment een capaciteit van 40.000 bezoekers per dag. Volgens schattingen is dit aantal al een paar keer bereikt. De dagen dat dit wordt gehaald is vaak op zonnige dagen, op een zaterdag of zondag in juli of augustus.

Hoeveel bezoekers komen er totaal per jaar in de Efteling?

Per jaar komen er gemiddeld 4,1 miljoen bezoekers per jaar naar de Efteling. Het recordjaar is 2012, toen er 4,2 miljoen bezoekers naar de Efteling kwamen. De Efteling is veruit de grootste dagattractie van Nederland. De Efteling wil binnen een aantal jaren doorgroeien naar gemiddeld 5 miljoen bezoekers per jaar.
 

Bekijk naast gemiddeld aantal bezoekers Efteling ook:
Gemiddeld aantal Facebook vrienden
Gemiddelde tijd opstaan
Gemiddelde salaris