Wat is het gemiddeld aantal bedpartners?

Over het gemiddeld aantal bedpartners wordt veel gelogen. Vaak overdrijven mensen enorm als ze om dit aantal wordt gevraagd. Het echte gemiddeld aantal bedpartners van de Nederlander ligt op 7,3. 

 

Wie hebben gemiddeld meer bedpartners, mannen of vrouwen?

In bijna alle landen waar onderzoek is gedaan naar het aantal bedpartners blijkt dat mannen gemiddeld meer bedpartners hebben gehad dan vrouwen. Mannen hebben in hun leven gemiddeld 7,9 bedpartners gehad. Vrouwen zijn gemiddeld met 6,8 andere mensen naar bed geweest. Alleen in Nieuw-Zeeland blijkt dat vrouwen gemiddeld meer bedpartners hadden als hun mannelijke landgenoten (Bron: Durex). 

Wat is het gemiddeld aantal bedpartners wereldwijd?

In vergelijking met andere landen is Nederland met een gemiddeld aantal bedpartners van 7,3 een middenmoter. De Fransen spannen met gemiddeld 17 bedpartners per persoon daarentegen de kroon. Het monogaamste land is India. In dit land is het gemiddeld aantal bedpartners slechts 1,8.

Op gemiddelde leeftijd gaan we voor het eerst met iemand naar bed?

Het gemiddeld aantal bedpartners is natuurlijk ook afhankelijk van op welke leeftijd je voor het eerst met iemand naar bed gaat. In Nederland ligt dit gemiddelde op 16,7 jaar. Meisjes gaan vaak op een iets jongere leeftijd voor het eerst met iemand naar bed dan jongens.

Bekijk naast het gemiddeld aantal bedpartners ook naar:
Gemiddelde lengte penis
Gemiddeld drankgebruik per land
Gemiddeld aantal koppen koffie per dag
Gemiddelde hartslag per minuut