Boekhouden is in de loop der jaren flink veranderd. Zeker na de komst van snel en mobiel internet. Tegenwoordig kan iedereen zelf boekhouden. Online. Geen zware programma’s op de pc, maar cloudsoftware waarmee je altijd en overal de boekhouding kunt bijhouden. Wat online boekhouden kost? Dat kan sterk variëren. Maar voor de gemiddelde prijs heb je een uitstekend programma tot je beschikking.

Wie tegenwoordig startende ondernemers vraagt naar een ‘grootboek’, krijgt vragende gezichten. Toch was dit boekwerk nog vrij recent in ieder kantoor te vinden. Meestal verborgen op de veiligste plek in het pand. Nog altijd is een veilige plaats voor financiële gegevens van groot belang. Maar eind vorige eeuw dacht niemand dat deze plek het internet zou worden. De cloud. De betere online boekhoudsoftware bewaart je gegevens op goed beveiligde servers. Nog nooit was je boekhouding zo veilig.


Altijd en overal kunnen boekhouden

De kracht van online boekhouden zit in nog veel meer dingen. Eén ervan is de mobiliteit. Een online boekhouding heb je namelijk altijd bij je. Door in de cloud te werken is je administratie niet meer verbonden aan een specifieke computer. En inderdaad, ook het installeren van zware boekhoudsoftware is daarmee passé.

De enige voorwaarde voor online boekhouden is een apparaat met internetverbinding. Dat kan een pc of laptop zijn, maar ook een tablet of smartphone. Zo heb je dus zowel thuis, onderweg als tijdens een meeting inzicht in actuele bedrijfsgegevens. En een factuur versturen of betaling inboeken, gaat met één druk op de knop.


Uitstekende boekhouding voor de gemiddelde prijs

Maar wat kost online boekhoudsoftware nu gemiddeld? Het antwoord is slechts 20 euro. Daarvoor maak je vandaag nog gebruik van geavanceerde en zeer gebruiksvriendelijke cloudsoftware. Zoals ClearBooks, een pakket dat in Groot-Brittannië al diverse awards won en duizenden tevreden gebruikers heeft. Ook op de site boekhoudsoftware-vergelijken.nl zie je dat Clearbooks op positie 2 staat van de meest populaire boekhoudsoftware.

De makers van ClearBooks besteden duidelijk veel aandacht aan gebruiksgemak. Zo verschijnt na inloggen - op bijvoorbeeld de mobiele app – een dashboard met een actueel overzicht van je financiële bedrijfsgegevens. Ook biedt de startpagina toegang tot een agenda en eenvoudige modules voor factureren, rapporteren en bankieren. Als snel merk je dat de functies en interfaces van ClearBooks zo eenvoudig zijn, dat iedereen zelf kan boekhouden. En wie had dát gedacht een halve eeuw geleden.