Wat is de gemiddelde penislengte in erectie?

Er is eigenlijk nooit officieel onderzoek gedaan naar de gemiddelde lengte van een penis van volwassen mannen. Om deze reden vind je op het internet dan ook uiteenlopende gemiddelden. Het meest genoemd wordt een gemiddelde penis lengte van 14,5 cm in erectie.

 

 

Wat is de gemiddelde lengte van een penis in slappe toestand?

Een penis in slappe toestand meet ongeveer 2/3 van de lengte van een penis in erectie. De gemiddelde lengte van een penis in slappe toestand van een volwassen man is 9,8 cm.

Hoe moet ik de gemiddelde penislengte meten?

Als je wilt bepalen wat of jouw penis groter of gelijk is aan de gemiddelde lengte van een penis dan moet je je penis meten van het schaambeen tot de punt van de eikel. 

Tot welke leeftijd groeit je penis?

Uiteraard groeit je penis naarmate je ouder wordt. Je penis begint echter pas echt te groeien als je in pubertijd komt. Vooral tussen je 10e en 15e levensjaar zul je zien dat je penis behoorlijk groeit. Je penis stopt met groeien rond je 20e levensjaar. Hieronder kun je zien wat de gemiddelde lengte van een penis is per leeftijdscategorie:

Leeftijd - Gemiddelde lengte penis
12 jaar - 7 tot 10.4 cm
13 jaar - 8,7 tot 13,6 cm
14 jaar - 9,8 tot 14,6 cm
15 jaar - 11,8 tot 15,3 cm
16 jaar - 12,5 tot 15,7 cm
17 jaar - 13,5 tot 15,9 cm
18 jaar - 13,7 tot 16 cm

Wanneer heb je een kleine penis?

Een penislengte in erectie van 11 t/m 20 cm wordt over het algemeen als normaal beschouwd. Een penis kleiner dan 10 cm komt maar bij 1 op de 5.000 mannen voor. De kleinste penis ooit gemeten was 1,5 cm.

Wanneer heb je een grote penis?

Een penis in erectie groter dan 22 cm wordt als zeer groot beschouwd. Dit komt volgens diverse onderzoeken maar bij 1 op de 10.000 mannen voor. De grootste penis ooit gemeten was 33cm.

Wat is de gemiddelde penislengte in andere landen?

De grootste gemiddelde penislengte vind je in Afrika. Uit onderzoek blijkt dat de mannen in Congo en Ghana met ongeveer 18 cm de langste gemiddelde penislengte hebben. De kleinste gemiddelde lengte van een penis vind je in Azie. Met 9,6 cm hebben de Zuid-Koreanen de kleinste gemiddelde penislengte. Op de voet gevolgd door India en China.

 

Bekijk naast de gemiddelde lengte van een penis ook:
Gemiddelde dikte penis