Wat is de gemiddelde leeftijd voor ontmaagding?

Nergens wordt zoveel over gelogen als over de leeftijd waarop iemand ontmaagd is. Veel mensen schamen zich namelijk als ze pas op oudere leeftijd ontmaagd worden. De enige echte gemiddelde leeftijd van jongeren in Nederland die hun maagdelijkheid verliezen is 16,7 jaar.

Wat is de gemiddelde leeftijd dat meisjes worden ontmaagd?

Meisjes zijn gemiddeld vaak net iets jonger als ze hun maagedelijkheid verliezen. In Nederland zijn meisjes gemiddeld 16,6 jaar oud als ze ontmaagd worden.

Wat is de gemiddelde leeftijd dat jongens worden ontmaagd?

Jongens worden gemiddeld op een leeftijd van 16,8 jaar ontmaagd.

Verliezen jongeren steeds eerder hun maagdelijkheid?

Ja, er is een trend gaande dat jongeren op een steeds jongere leeftijd met sex gaan experimenteren. Het gevolg hiervan is dat jongeren ook steeds jonger hun maagdelijkheid verliezen. In 1980 was de gemiddelde leeftijd dat jongeren hun maagdelijkheid verloren 17,3 jaar.

Wanneer verliezen mensen in andere landen hun maagdelijkheid?

Wereldwijd verliezen mensen hun maagdelijkheid als ze gemiddeld 17,3 jaar oud zijn. In Ijsland zijn mensen het jongst. Hier worden de mensen ontmaagd als ze gemiddeld 15,6 jaar oud zijn. In landen als India, Malysie en Vietnam zijn mensen behoorlijk ouder als ze ontmaagd worden. Hier zijn ze gemiddeld tussen de 19 en 20 jaar oud zijn

Bekijk naast de gemiddelde leeftijd voor ontmaagding ook:
Gemiddeld aantal bedpartners
Gemiddeld vreemdgaan
Gemiddeld aantal scheidingen
Gemiddelde condoom maat